откъде в България можете да си купите дискове на Cradle of Filth

18 септември 2011 - Вече са известни пълните подробности за Evermore Darkly…”, новият миниалбум на Cradle, който ще включва едно CD и едно DVD:

CD Disc 1.
1. Transmission From Hell
2. Thank Your Lucky Scars
3. Forgive Me Father (I Have Sinned) -Elder version
4. Lilith Immaculate (Extended Length)
5. The Persecution Song - Elder version
6. Forgive Me Father (I'm In A Trance)
7. The Spawn Of Love And War -Elder version
8. Summer Dying Fast
('Midnight in The Labyrinth' breadcrumb trail)

DVD Disc 2.
- "'You Can't Polish A Turd, But You Can Roll It In Glitter" Documentary
- Graspop performance 2011:
1. Humana Inspired To Nightmare (intro)
2. Heaven Torn Asunder
3. Honey And Sulphur
4. Lilith Immaculate
5. Her Ghost In The Fog
6. Nymphetamine
7. The Principle Of Evil Made Flesh
8. Ebony Dressed For Sunset
9. The Forest Whispers My Name
10. Cruelty Brought Thee Orchids
11. From The Cradle To Enslave
12. Summer Dying Fast (orchestral outro)
- Lilith Immaculate promo video


17 август 2011 - Cradle официално обявиха, че на 10 октомври ще издадат нов мини албум, озаглавен Evermore Darkly…” Изданието ще включва CD и DVD. На аудио диска ще бъде новата песен "Thank Your Lucky Stars", както и специален ремикс на "Forgive Me Father" (дело на китариста на ANTHRAX Rob Caggiano), разширена версия на "Lilith Immaculate", а също и демо версии на три песни от предишния албум "Darkly, Darkly, Venus Aversa". Освен това, много отдавна се говори за оркестралния проект на групата и CD-то на “Evermore Darkly…” ще завърши с една песен от него – преработка на "Summer Dying Fast", което ще се явява трета официална версия на тази песен.
DVD-то ще съдържа кадри от лятото на 2011 – документален филм и интервю с Дани Филт (продължителност 45 минути), както и цялото изпълнение на групата на фестивала Graspop Metal Meeting. Изданието ще излезе чрез Peaceville Records.

В други новини, както сигурно вече сте научили, Cradle of Filth трябваше да свирят на фестивала Wacken Open Air тази година, но участието им там бе отменено, поради контузии, които Дани Филт е получил след фестивала Léz'Arts Scéniques във Франция, където групата свири. Очевидно Дани е имал спречкване с охраната, като не става ясно каква е била причината и кой е започнал пръв.
Като компенсация към феновете, Cradle обявиха официално, че ще свирят на Wacken през следващата година, с което станаха и първата група, потвърдила участието си за 2012 г.

10 юли 2011 - Без много шум в състава на Cradle бе извършена една промяна, за която ви съобщаваме сега - клавиристката Ашли Елилън, участвала в записите на последния засега албум "Darkly, Darkly Venus Aversa" е напуснала. На нейно място в групата сега е Керълайн Кембъл. По този начин актуалният състав на групата е: Дани Филт (вокали), Пол Алендър (китара), Джеймс МакИлрой (китара), Дейв Пибъс (бас), Мартин Скарупка (барабани) и Керълайн Кембъл (клавири и женски беквокал).

 

3 юли 2011 - Ето и едно скорошно интервю с китариста Пол Алендър, заснето след участието на групата на фестивала Gods of Metal в Италия на 22 юни. В него Пол обсъжда сетлиста и вече започва да говори за следващия албум на Cradle:

 

3 юли 2011 - След период на затишие в нашия сайт, ето и новия видеоклип на Cradle - към песента "Lillith Immaculate":

 

25 февруари 2011 - Напоследък нямаме много новини, но ето първия ъпдейт за годината! Cradle of Filth участваха в предаване на американската телевизия FuelTV. Ето видеото:

 

26 декември 2010 - Един нов превод е качен в раздел "Преводи". Приятно четене!

4 декември 2010 - Cradle of Filth предоставят на феновете възможността да определят към коя песен от новия албум да бъде следващия видеоклип на групата! Гласувайте в анкетата на адрес http://www.peaceville.com/cradleoffilth/darklydarklyvenusaversa/ На същия адрес има и ново видео, в което Дани Филт отговаря на въпроси, зададени от феновете.

30 октомври 2010 - Новият албум "Darkly, Darkly, Venus Aversa" достигна до българските фенове - вече можете да го намерите в столичния магазин S. M. F., а навярно от следващата седмица - и по останалите обичайни места.

27 октомври 2010 - Остават броени дни до излизането на "Darkly, Darkly, Venus Aversa" - новият албум на Cradle of Filth! Засега са обявени три издания: обикновено, специално на два диска и специално фенско издание на два диска и един DVD диск. Ето и списъка с песните в тях:

1. The Cult Of Venus Aversa
2. One Foul Step From The Abyss
3. The Nun With The Astral Habit
4. Retreat Of The Sacred Heart
5. The Persecution Song
6. Deceiving Eyes
7. Lilith Immaculate
8. The Spawn Of Love And War
9. Harlot On A Pedestal
10. Forgive Me Father (I Have Sinned)
11. Beyond Eleventh Hour

Бонус диск на специалното издание:
1. Beast Of Extermination
2. Truth & Agony
3. Mistress From The Sucking Pit
4. Behind The Jagged Mountains

Бонус диск на специалното фенско издание:
1. Beast Of Extermination
2. Truth And Agony
3. Adest Rosa Secreta Eros
4. Mistress From The Sucking Pit
5. Behind The Jagged Mountains
6. The Cult Of Venus Aversa (demo)
7. The Nun With The Astral Habit (demo)
8. Deceiving Eyes (demo)

DVD към специалното фенско издание:
Forgive Me Father (I Have Sinned) - promo video
The Making Of 'Forgive Me Father (I Have Sinned)'

14 октомври 2010 - В раздел "Преводи" можете да намерите пълен превод на най-новия блог на Дани Филт. Приятно четене!

12 октомври 2010 - Cradle of Filth обявиха, че новият албум ще излезе и в специално "фенско" издание с цена 50 паунда, което ще включва втори бонус диск, ДВД с новия видеоклип, книжка с твърди корици от 64 страници и други бонуси. Очаква се да бъдат пуснати и други специални издания на албума, включващи бонус песни. За момента фенското издание е достъпно за предварителна продажба през сайта на Peaceville. Очаквайте още новини тук, както и пълен превод на новия блог на Дани Филт!

1 октомври 2010 - Cradle пуснаха първия официален видеоклип към предстоящия нов албум. Той е към песента "Forgive Me Father (I Have Sinned)", можете да го видите на този линк в You Tube

21 септември 2010 - Cradle пуснаха мини сайт за новия албум, можете да го посетите на адрес http://www.peaceville.com/cradleoffilth/

По-долу виждате и видео, в което групата разказва за работата по "Darkly, Darkly, Venus Aversa". Можете да го свалите с много високо качество от нашия сайт, раздел "Видео". Очаквайте още новини!

 

21 август 2010 - Още новини за новия албум на Cradle of Filth! Датата на излизане е променена на 1 ноември, а вече можете да видите обложката:

Освен това, говори се за специално издание на три диска плюс голяма книжка с твърди корици! При регистрация е достъпна за свободно сваляне и една нова песен - "Lilith Immaculate", потърсете я на официалния сайт на групата!

4 август 2010 - Cradle of Filth официално потвърдиха пред английското списание Metal Hammer какво ще бъде името на новия албум на групата, а именно "Darkly Darkly Venus Aversa" - промяна спрямо по-рано обявеното. Както беше казано и преди, албумът ще е концептуален и ще разказва историята на Лилит, първата жена на Адам. Ще излезе на 22 октомври от "AbraCadaver"/"Peaceville", за Северна Америка от "Nuclear Blast" на 9 ноември. Когато научим повече подробности, веднага ще ви ги съобщим.

30 април 2010 - Най-сетне важни новини за Cradle след месеци на затишие! Следващият албум ще се казва "All Hallows Eve" и ще излезе през октомври от Peaceville Records. Групата напуска RoadRunner и сама ще има пълен контрол върху нещата чрез собствения си лейбъл Abracadaver. Cradle ще влязат в студио съвсем скоро, за да запишат новия албум, който освен това ще бъде концептуален! Историята ще бъде посветена на Лилит, първата жена на Адам. Групата е в състав Дани Филт (вокали), Пол Алендър и Джеймс МакИлрой (китари), Дейв Пибъс (бас), Мартин Скарупка (барабани) и Ашли Елилън (клавири) - тоест очевидно Джеймс трайно сменя Чарлз на китарата.
Дани Филт описва решението групата да напусне RoadRunner като "избор да се отдалечим от творческите ограничения и безмислени забрани, налагани от голяма звукозаписна компания."

13 април 2010 - Време беше за нещо ново на сайта тази година - в раздел "Преводи" можете да прочетете превод на още една песен!

20 октомври 2009 - В раздел "Преводи" е качен пълен превод на най-новия блог на Дани Филт. След като го прочетете, ще научите, че Cradle ще влязат в студио през януари 2010 за записи на следващия албум!

16 октомври 2009 - Вече можете да си поръчате специалното ограничено издание на The Gospel of Filth, книгата на Cradle! Побързайте, защото това издание може да бъде купено само чрез предварителна поръчка до края на този месец! Цената е 50 английски паунда - сума, която не е голяма за подобно издание, което ще бъде и с автографи от Дани Филт и Гевин Бадли. Можете да купите книгата от този линк. Имате време само до края на месеца! А за онези, които искат книгата, но в обикновено издание - то ще излезе през началото на следващата година.

9 септември 2009 - Преди броени дни Cradle of Filth свириха в Москва. На следните два външни линка можете да видите много снимки от концерта, при това с високо качество. Ще забележите, че Чарлз отново го няма, а на китарата го замества Дмеймс. Можете да видите и пълния сетлист.
http://musica.mustdie.ru/ru/galleries/1/364/
http://headbanger.ru/reports/2023?show_images=1

1 септември 2009 - Броят на предените текстове на нашия сайт продължава да се увеличава! Можете да ги прочетете в раздел "Преводи" - очаквайте и още, а защо да не се включите и вие?

18 август 2009 - Както сигурно сте видели, отново имаме активна анкета на сайта. Така че изразете мнението си, а после вижте и раздел "Преводи", където ще намерите още един нов превод - на песента Dirge Inferno.

16 август 2009 - Вчера, 15-ти, Cradle of Filth бяха хедлайнери на английския фестивал Bloodstock. За съжаление, но време на изпълнението на групата някой от публиката е хвърлил предмет и е уцелил китариста Пол Алендър. Наложило се е групата да прекрати изпълнението, а Пол е получил медицинска помощ. За момента няма повече информация за състоянието му. Организаторите на фестивала в официално изявление изразяват съжалението си за случилото се.
Пожелаваме на Пол Алендър бързо възстановяване!

14 август 2009 - В раздел "Преводи" вече има пълен превод и на най-новия блог на Дани Филт. Приятно четене!

10 август 2009 - В съвсем кратко изявление пред списание Metal Hammer Дани Филт разказва за следващия албум на Cradle of Filth - намерението на групата е да влезе в студио около средата на ноември, а албумът да бъде издаден през май или юни 2010 г.

3 август 2009 - Вижте и кратко behind the scenes видео, в което Дани Филт разказва за концепцията на новия видеоклип:

31 юли 2009 - Днес е онлайн премиерата на новото официално видео на Cradle of Filth - то е към песента "The Death of Love"! Можете да го видите на сайта на списание Metal Hammer - на този линк.

8 юли 2009 - В раздел "Преводи" вече можете да намерите и пълен превод на двата блога на Дани Филт от миналия месец!

4 юли 2009 - Време е за новини! Изглежда че най-сетне, след цели три-четири години на отлагания, книгата на Cradle of Filth - "The Gospel of Filth" скоро ще бъде публикувана! Очаква се това да стане през лятото на тази година. Автори са Гевин Бадли и Дани Филт. Припомняме, че книгата няма да представлява класически тип описание на историята на групата, а ще обърне голямо внимание и на всички неща, повлияли на творчеството на Дани и компания през годините. Ще има и множество снимки, за които от издателството твърдят, че никога не са показвани преди. Скоро феновете ще разполагат с тази толкова важна и ценна книга, от която със сигурност ще научим много неща за Cradle of Filth, които не сме знаели преди. Ето и как ще изглежда и специалното ограничено издание на книгата, което ще се продава с автографи на Гевин Бадли и Дани Филт - насладете се.

20 май 2009 - От раздел "Видео" вече можете да си свалите цялото предаване "Living with the enemy" с участието на Cradle of Filth - старо, но много интересно! Свалете го сега!

2 май 2009 - Турнето на Cradle of Filth, Moonspell и Turisas из Централна и Източна Европа (но не и България), вече е към своя край. На него отново има промени в състава на групата: Сара Джезебел Дева, както навярно сте научили, вече не е част от групата, след като напусна по собствено желание. Първоначално женските вокали бяха поети от клавиристката Роузи, но на това турне и нея я няма - заместена е от неизвестната Ашли Юргемайер, преди това свирила в американската блек/дет метъл група Abigail Williams. И последната промяна - китаристът Чарлз не е с групата и е заместен от Джеймс, свирил в Nymphetamine. За момента нямаме информация относно бъдещето на Роузи и Чарлз и дали ще останат в Cradle of Filth или са напуснали окончателно.
Ето и по една снимка на новия-стар китарист Джеймс и на новата клавиристка Ашли - от концерта във Варшава на 19 април 2009.

26 февруари 2009 - Cradle of Filth отново тръгват на турне в Европа, и отново взимат със себе си Moonspell! Турнето започва съвсем скоро и както можете да видите от списъка с датите, ще бъде предимно в Източна Европа. България, обаче, я няма в списъка, за което трябва да благодарим на нашите промоутъри-аматьори, които продължават да бездействат. Но българските фенове могат лесно да отидат в Румъния или Сърбия, където да видят Дани Филт и компания - струва си! Ето и списъка с датите:

Apr. 16 - (D) Hamburg - Markthalle
Apr. 17 - (CZ) Prague - Follimanka
Apr. 18 - (PL) Krakow - Studio
Apr. 19 - (PL) Warsaw - Stodola
Apr. 20 - (BY) Minsk - Sportshall
Apr. 22 - (SK) Bratislava - PKO
Apr. 23 - (RO) Bucharest - Cluj Napaca
Apr. 24 - (SRB) Belgrade - SKC
Apr. 25 - (HR) Zagreb - Boogaloo
Apr. 26 - (SLO) Ljubljana - Media Park
Apr. 28 - (I) Rome - Tearto Tenda Strisce
Apr. 29 - (I) Milano - Musicodrome
May 01 - (CH) Lausanne - Docks
May 02 - (F) Clemont Ferrand - Cooprérative de Mai
May 03 - (F) Toulouse - Havana Café
May 04 - (E) Madrid - Sala Penélope
May 05 - (E) Barcelona - Apollo
May 07 - (F) Caen - Cargo
May 08 - (F) Nancy - [to be announced]
May 09 - (B) Antwerpen - Hof ter Lo
May 10 - (NL) Rijssen - Lucky & Co
 

13 февруари 2009 - Българският официален сайт на Сара Джезебел Дева (jezebeldeva.net) скоро ще престане на съществува. Той беше основан от Никола Батори през 2001 и в началото на съществуването си българският портал и фенклуб на Cradle се хостваше там. Кратко обяснение за спирането на сайта можете да прочетете на началната му страница.

23 януари 2009 - В галерията на сайта ни качихме още една fan art рисунка. Разгледайте какво сме качили до момента, а ако имате и Вие нещо за пращане - не се бавете.

15 януари 2009 - В момента Cradle of Filth са на турне в Северна Америка. Сара - добре познатата на феновете вокалистка, която досега винаги е била с групата, не е на турнето. Замества я клавиристката Роузи Смит, която освен за пианото сега отговаря и за женските партии в песните.

9 януари 2009 - Феновете имат рядката възможност да чуят демо версията на още една песен от Godspeed on the Devil's Thunder! Става дума за "Honey and Sulphur", първоначално кръстена "Dark":

1 януари 2009 - Честита Нова Година! През 2009 нашият сайт ще продължи да бъде вашият източник на актуална информация за Cradle of Filth. Очакват ни вълнуващи неща като издаването на книгата "The Gospel of Filth", както и ново турне! Следете ни, за да бъдете в крак със събитията!

26 декември 2008 - Само при нас можете да прочетете разказ за концерта на Cradle of Filth във Виена, състоял се на 8 декември 2008 като част от The Darkest Tour. Вижте разказа тук, а също и снимки и видео!

28 ноември 2008 - В новия си официален профил на сайта на групата Дани Филт пише, че концертът на Cradle в България през тази година е сред най-силните според него за цялата кариера на групата! Профилът можете да видите тук, а точният цитат е: "Best CoF show so far: Los Angeles, 04, Bulgaria '08." Българските фенове през тази година можаха сами да се убедят в професионализма и мощта на Cradle of Filth.

14 ноември 2008 - Искате ли Cradle of Filth отново да свирят в България? Искате ли да дойдат отново на Spirit of Burgas през следващата година? Отидете и гласувайте за Cradle в анкетата на сайта на фестивала! Нека нашата любима група бъде на първо място, за да дойдат отново!

5 ноември 2008 - Godspeed On The Devil's Thunder вече е тук! Можете да купите и двете версии на албума на много добра цена от Wizard - 22 и 30 лева. Вижте в "Магазини".

25 октомври 2008 - С наближаването на излизането на новия албум се множат и новините! Вече излезе новият видеоклип, гледайте "Honey and Sulphur" сега!

24 октомври 2008 - Броени дни остават до излизането на новия албум! Междувременно Cradle of Filth заснеха видеоклип към песента "Honey and Sulphur", а тук можете да видите електронна картичка, представяща албума.

16 септември 2008 - Още подробности за новия албум на Cradle of Filth - Godspeed on the Devil's Thunder! Той ще излезе на 28 октомври тази година, едновременно ще бъдат пуснати две версии на албума, обложката на специалната вижте тук, а ето списъка на песните:

1. "In Grandeur and Frankincense Devilment Stirs"
2. "Shat Out of Hell"
3. "The Death of Love"
4. "The 13th Caesar"
5. "Tiffauges"
6."Tragic Kingdom"
7. "Sweetest Maleficia"
8. "Honey and Sulphur"
9. "Midnight Shadows Crawl to Darken Counsel with Life"
10. "Darkness Incarnate"
11. "Ten Leagues Beneath Contempt"
12. "Godspeed on the Devil's Thunder"
13. "Corpseflower"

Бонус диск на специалното издание
1. "Balsamic and Anathema"
2. "A Thousand Hands on the Maid of Ruin"
3. "Into the Crypt of Rays" (Celtic Frost cover)
4. "Devil to the Metal"
5. "Courting Baphomet"
6. "The Love of Death" (remix)
7. "The Death of Love" (demo)
8. "The 13th Caesar" (demo)
9. "Dirge Inferno" (live)
10. "Dusk and Her Embrace" (live)

11 септември 2008 - Добавихме още снимки от концерта в Бургас. Също така и къде във Варна можете да си купите дискове на Cradle. Очаквайте освен за София и за Варна информация и за други градове. Може и вие да се включите!

6 септември 2008 - Противно на първоначално обявеното, тази неделя във "Фрактура" няма да има нищо за Cradle of Filth. Материалът се отлага за някой следващ път. Но вие можете да видите нашата страница за събитието.

31 август 2008 - В неделя, 7 септември, от 22:00 часа не пропускайте да гледате предаването "Фрактура" по телевизия ММ - ще бъде излъчено интервю с Дани Филт и концертен репортаж от фестивала Spirit of Burgas, където Cradle of Filth свириха за първи път в България! Ако някой от вас желае да направи TV rip, да се свърже после с нас.

19 август 2008 - Cradle of Filth свириха за първи път в България! Ето тук можете да видите снимки и други материали от паметното събитие, което ни направи част от картата на света на екстремния метъл!

14 август 2008 - Две нови български интервюта със Дани Филт, правени специално по повод на първото посещение на Cradle of Filth в България! На този линк можете да прочетете какво казва Дани за онлайн радио Тангра. А от тук свалете mp3 файл с интервюто за радио Z-Rock! Денят на фестивала е съвсем близо!

9 август 2008 - Прочетете чисто ново интервю с Пол Алендър, китарист на Cradle, правено по повод на феста в Бургас и първото гостуване на групата в България! Пол обещава вълнуващо шоу, брутален албум и тегли една майна на "трютата" - четете интервюто на сайта mp3.bg!

30 юли 2008 - Официалният сайт на община Бургас пише за предстоящото събитие. Тук можете да видите и разпределението на групите по дни и сцени.

28 юни 2008 - И след като вече е сигурно, че Cradle of Filth ще свирят на третия ден на фестивала в Бургас, ето и информация за цените на билетите (от сайта на фестивала):
Предварителна продажба на фестивален билет за ЕДИН ДЕН – цена 30 лева.
Продажба на място на фестивален билет за ЕДИН ДЕН – цена 35 лева.
Билетите са в продажба в мрежите на ticketstream и eventim. Всички български онлайн медии пишат за предстоящото гостуване на Cradle у нас, а тук пише и за българския портал.

25 юли 2008
- Току що беше обявена важна новина - Cradle of Filth ще свирят в България това лято - на фестивала Spirit of Burgas. Датата е 17 август 2008! Очаквайте повече подробности!

21 юли 2008 - Новият албум на Cradle of Filth ще се казва "Godspeed On The Devil's Thunder" и ще излезе на 27 октомври 2008! Ще бъде концептуален албум с продължителност 72 минути! Ето и списъкът на песните:

01. In Grandeur And Frankincense Devilment Stirs
02. Shat Out Of Hell
03. The Death Of Love
04. The 13th Caesar
05. Tiffauges
06. Tragic Kingdom
07. Sweetest Maleficia
08. Honey And Sulphur
09. Midnight Shadows Crawl To Darken Counsel With Life
10. Darkness Incarnate
11. Ten Leagues Beneath Contempt
12. Godspeed On The Devil's Thunder
13. Corpseflower
 

11 юли 2008 - Ето списък на всички концерти на Cradle of Filth до края на годината, списъкът е допълнен с няколко нови фестивала:

Фестивали през лятото:
11 юли - Metal Show (Blome, Latvia)
26 юли- Juopiorock Festival (Kuopio, Finland)
9 август - Vigo Festival (Vigo, Spain)
15 август - Brutal Assault (Prague, Czech Republic)
16 август - Summer Breeze (Stuttgart, Germany)

Европейско турне:
1 Декември 2008 - Forum (London, UK)
2 Декември 2008 - Bataclan (Paris, France)
3 Декември 2008 - 013 (Tilburg, Holland)
4 Декември 2008 - Garage (Saarbrucken, Germany)
6 Декември 2008 - Z7 (Pratteln, Swizerland)
7 Декември 2008 - Palanord (Bologna, Italy)
8 Декември 2008 - Planet Music (Vienna, Austria)
9 Декември 2008 - Pecsa (Budapest, Hungary)
11 Декември 2008 - Reithalle (Dresden, Germany)
12 Декември 2008 - CCN Weimarhalle (Weimar, Germany)
13 Декември 2008 - Hof Ter Loo (Antwerpen, Belgium)
14 Декември 2008 - Huxleys (Berlin, Germany)
16 Декември 2008 - Vega (Copenhagen, Denmark)
17 Декември 2008 - Live Music Hall (Cologne, Germany)
18 Декември 2008 - Hugenottenhalle (Neu Isenburg, Germany)
19 Декември 2008 - Backstage (Munchen, Germany)
20 Декември 2008 - Hyde Park (Osnabruck, Germany)

6 юли 2008 - Новият албум на Cradle of Filth ще излезе около Хелоуин, пише Dani Filth в официалния блог. Името на албума все още е тайна, но са известни някои от заглавията на песните в него: 'Shat Out Of Hell', 'The Death Of Love', 'The 13th Caesar', 'Tragic Kingdom', 'Sweetest Maleficia', 'Honey And Sulphur', 'Midnight shadows Crawl To Darken Counsel With Life' и 'Ten Leagues Beneath Contempt'.

9 юни 2008 - Броени дни след отменянето на фестивала в Сърбия, и следващият фестивал, на който щяха да свирят Cradle of Filth това лято, се отменя поради същата причина - слаба предварителна продажба на билети. Става дума за Quart в Норвегия.

5 юни 2008 - Важно за всички фенове, които имаха планове да отидат до Сърбия, за да гледат Cradle of Filth на живо!
Castle Festival се отменя - новината е официална! Причината е нестабилната политическа обстановка и някои местни инциденти. Но в интернет съществува и версията, че истинската причина е слабата предварителна продажба на билети за феста /която пък навярно се дължи просто на факта, че повечето фенове щяха да си купят билетите на място при пристигането им на феста/.

26 май 2008 - Един нов превод е качен в раздел "Преводи".

11 април 2008 - Важни новини! Cradle of Filth обявиха датите за европейското си турне през декември! Другите групи, които ще бъдат със тях са Moonspell, Gorgoroth and Septic Flesh! И докато българските промоутъри отново не проявяват активност и познаване на метъл сцената и отказват да се интересуват от групи, които съществуват от по-малко от 40 години, ето и потвърдените дати:

Фестивали през лятото:
2 Юли - Castle festival (Smederevo, Serbia) отменен!
5 Юли - Quart (Kristiansand, Norway) отменен!
11 Юли - Metal Show (Blome, Latvia)

Европейско турне:
1 Декември 2008 - Forum (London, UK)
2 Декември 2008 - Bataclan (Paris, France)
3 Декември 2008 - 013 (Tilburg, Holland)
4 Декември 2008 - Garage (Saarbrucken, Germany)
6 Декември 2008 - Z7 (Pratteln, Swizerland)
7 Декември 2008 - Palanord (Bologna, Italy)
8 Декември 2008 - Planet Music (Vienna, Austria)
9 Декември 2008 - Pecsa (Budapest, Hungary)
11 Декември 2008 - Reithalle (Dresden, Germany)
12 Декември 2008 - CCN Weimarhalle (Weimar, Germany)
13 Декември 2008 - TBA (TBA)
14 Декември 2008 - Huxleys (Berlin, Germany)
16 Декември 2008 - Vega (Copenhagen, Denmark)
17 Декември 2008 - Live Music Hall (Cologne, Germany)
18 Декември 2008 - Hugenottenhalle (Neu Isenburg, Germany)
19 Декември 2008 - Backstage (Munchen, Germany)
20 Декември 2008 - Hyde Park (Osnabruck, Germany)

12 март 2008 - Cradle of Filth отново ще свирят съвсем близо до България (както и през миналата година, когато бяха на точно 1 километър от българската граница, на фестивал в Румъния). Групата потвърди първото си участие на фестивал за лятото на 2008 - Castle Festival (Смедерово, Сърбия). Точното разпределение на групите по дни все още не е обявено, очаквайте подробности - тук и във форума ни.

6 март 2008 - Дани Филт отговаря на въпросите на феновете, събрани от списание Metal Hammer, за чиято инициатива ви съобщихме по-рано. Вижте дали Дани отговаря на ваш въпрос /в интервюто се споменава и България!/ - http://youtube.com/watch?v=kNCq8IHO65k .

3 март 2008 - Днешният ден е богат на новини: два нови превода; нашата музикална анкета за 2007; Cradle of Filth стартират платен фенклуб!

В раздел "Преводи" са качени два нови, всъщност на една и съща песен. Очаквайте и още! Изкажете мнението си за тях във форума ни!

В нашия форум проведохме музикална анкета за изминалата година. Ето и обобщение на резултатите:
Най-добър албум за 2007 - най-много гласове (3) за Dimmu Borgir - In Sorte Diaboli; на второ място със по 2 гласа са следните албуми - Therion - Gothic Kabbalah, Otto Dix - Атомная зима, The Project Hate MCMXCIX - In Hora Mortis Nostrae. По 1 глас получават албумите на Voice Of Glass, Scorpions, Primordial, Dark Tranquillity, Within Temptation, Tomahawk.
Най-добър концерт за 2007 - най-много гласове (3) за Manowar в Каварна, на второ място със по 2 гласа са следните концерти - Amorphis, Edguy, Agathodaimon в София и Therion в Белград. По 1 глас получават следните концерти - Cradle of Filth в Румъния, Voice Of Glass в София, Helloween & Gamma Ray в София, Europe на Ловеч рок фест, Iron Maiden в София, Vital remains - Icons of evil tour- Скопие, Македония, Blind Guardian в София.
Вашето ново музикално откритие за 2007 - най-много от нашите потребители отговарят "няма такова". Все пак, от групите 2 гласа получават Otto Dix. Всички други посочени групи са получили само по един глас.
Групата, която най-много ви разочарова през 2007 - Тук еднолично първо място с 4 гласа за
Nightwish. На второ място с 2 гласа е Marilyn Manson. По 1 глас са получили Gorgoroth, Iron Maiden, Mayhem, Type O Negative, Cradle of Filth, Tarja Turunen.

Cradle Of Filth стартираха своя официален платен фенклуб на адрес http://www.theorderofthedragon.com . Срещу 55 долара на година той предлага специална страница и форум за връзка с членовете на групата, фланелка и перце за всеки член, ексклузивен достъп до снимки, видеоклипове и т.н.

22 януари 2008 - Ако искате да зададете въпрос на Дани Филт, сега е моментът! Английското списание Metal Hammer събира въпросите тук, а после ще направи видео интервю със Дани!

20 януари 2008 - Следващият диск на Cradle of Filth- "Thornography Deluxe - Harder, Darker, Faster" - излиза на 5 февруари, а на този линк вече можете да видите електронна картичка, представяща това специално издание. Чакаме го и у нас!

10 януари 2008 - Първи ъпдейт за годината - качен е един нов превод на песен, вижте го в раздел "Преводи". Очаквайте още!

27 септември 2007 - Излезе ново официално видео на Cradle of Filth! То е към песента "The Foetus of a New Day Kicking" и можете да го видите от този линк! За обсъждания по клипа - елате във форума ни.

15 септември 2007 - В официалния си профил в mySpace Cradle of Filth публикуваха отговорите на въпроси, изпратени им от феновете. Освен различни забавни неща покрай членовете на групата, в отговор на въпрос Dani Filth дава повече подробности за следващото издание на групата - специалната версия на "Thornography". То ще излезе през февруари 2008 и ще се казва "Thornography Deluxe - Harder, Darker, Faster". Ще има нов артуърк, нови песни и множество бонуси (включително видеоклипове). Списък на песните, които ще бъдат включени:

Murder In The Thirst
The Snake-Eyed And The Venomous
Halloween II
Courting Baphomet
Stay
Devil To The Metal
(възможно е да бъде включена и песента, която Cradle записаха за филма на ужасите The Mother of Tears.)

20 август 2007 - Във форума можете да прочетете подробно ревю от прекрасното представяне на Cradle of Filth на фестивала в румънското селце Вама Веке. Не пропускайте също така да видите и видеоклиповете! Скоро очаквайте много нови неща по сайта!

13 август 2007 - Сред интересите и влиянията на някои от членовете на Cradle of Filth са филмите и вселената на Star Wars. Dani Filth, Charles и Dave споделят пред официалния сайт на Star Wars как са станали фенове, с кои герои от сагата се идентифицират и още интересни неща. Прочетете повече тук.

23 юли 2007 - Cradle of Filth ще свирят на фестивала Stufstock 2007 в Румъния! По-точно фестивалът ще се проведе в селцето Вама Веке, на 1 километър от българската граница, северно от Дуранкулак! Датата е 16 август!
Това не е слух, новината е потвърдена от официалния профил на Cradle в myspace! Сайт на фестивала: http://www.stufstock.com/ Там също е потвърдена новината. За подробности следете сайта ни, а също и форума!

16 юли 2007
- една нова концертна дата, този път за ноември, Cradle ще свирят на фестивал в Англия:
9 ноември 2007 - Великобритания, Minehead - Hard Rock Hell Festival

14 юни 2007 - Дани Филт за религията: "2 бисквитки и ще гориш в ада". Още от интервюто с дата 27-ми април 2007:
Cambridge Evening News: Често ви критикуват за сатанинския произход на музиката ви — какво ще кажете за тези нападки?
Dani: Хората я наричат сатанинска, но те се отнасят така към всичко, което не разбират. Сатаната е плашило, което трябва да спре хората да се интересуват от по-старите и истински религии. Смятам, че хората биха се шокирали повече ако ме видят с къса коса и Викториански костюм отколкото да бълвам огньове и да убивам коза, както вероятно смятат, че правя.
Cambridge Evening News: Какво е всъщност отношението ти към религията?
Dani: Ние сме впечатлени от нея повече от каквото и да е. Имам къща в Индия, където бягам при всяка възможност. Обичам да вземам по нещо от Хиндуизма и паганизма и т.н. За мен имат значение нещата от различни религии. Всеки мъж и жена е уникален сам по себе си и това важи и за религиозните системи - не бива да се казва на кого в какво да вярва. И това не е толкова опростено като католицизма, където всичко е черно и бяло и ако изядеш две бисквитки повече - отиваш в ада. Това е смешна и идиотска система, в която са въвлечени милиони.

Превод: www.roadrunnerbulgaria.com. Пълният текст на интервюто четете тук.

13 юни 2007 - В интервю, дадено на 28-ми април 2007 пред английския e-zine Metal Discovery, китаристът на Cradle Paul Allender споделя подробности за предстоящото специално издание на “Thornography”, което ще излезе по-късно тази година. Откъс от интервюто:
Paul: „В момента подготвям дневник от турнето за DVD за специално издание на този албум, което ще излезе по-късно.”
Въпрос: Изглежда, че това е нещо обичайно за Roadrunner – издаване на албум, после специално издание...
Paul: „Да. Със специалното издание този път исках да го направя да си заслужава, защото наистина бях разочарован от последното. То имаше просто още малко песни и различна обложка, и поне според мен не си струваше парите. Така че този път казах – добре, да сложим вътре едно DVD, да го направим двойно издание. Имаме 5-6 допълнителни песни там – нови. А също имаме и DVD, а също сега снимам лайв видеоклип, който трябва да монтирам, когато се прибера вкъщи, за “Tonight in Flames”. Така че всичко това е професионално заснето и ще бъде вътре.”
Въпрос: „Има ли кавъри сред песните?”
Paul: „Да. ‘Stay’ – Shakespeare’s Sister
Въпрос: „И всички са записани по време на записите на “Thornography”?”
Paul: „Да.”

Пълният текст на интервюто четете тук.

7 май 2007 - Добавихме полезна информация - откъде в България можете да си купите дискове на Cradle of Filth.
Освен това, ето и официално потвърдените концерти на групата това лято:
20 юли - Словения - Metal Camp Festival 
21 юли- Kreuth b. Amberg, Germany - Earthshaker Festival

27 април 2007 - Пусната е пълната версия на сайта. В този раздел очаквайте новини на български за Cradle of Filth, които ще обновяваме редовно!