Блог на Дани Филт от 12 юни 2009
Превод Никола Батори

Скъпи почтени демони и демонки, синове и дъщери на Лилит и от друг произход, леко ужасни хора, тук е Дани, който ви пише от нашия издължен голям син тур-автобус четири концерта преди края на втория етап от Filthfest тук в Европа със съпорт от Moonspell, Turisas и Dead Shape Figure.

Първо трябва да се извиня за значителното забавяне на публикуването на блог тук на сайта, но напоследък бяхме толкова заети, че поне от няколко седмици организирахме сабат, чиято кулминация беше в сноуборд уикенд в Словения и уикенд на Великден, изпълнен с пиянстване и боулинг малко преди да тръгнем на настоящето турне. Не питайте.

Тези от вас, които може да са ни видели през последните няколко седмици (и поне в предстоящите дни), ще знаят, че поради по-рано споменатите преподавателски ангажименти, и Роузи Смит, и Чарлз Хеджър бяха временно заместени от Ашли Елилън (преди от американската група Abigail Williams) и Джеймс МакИлрой (преди от състава на Cradle of Filth в Nymphetamine) за това турне и може би и за по-нататък. Наистина не мога да кажа повече от това, че те се вписват прекрасно в групата и благодарение на тях ставаме все по-успешни.

Наистина по време на това турне изнесохме добри концерти и времето беше прекрасно, което ни вдъхнови да посетим старите части на Любляна, Загреб, Клермон-Феран и Мадрид, за да разгледаме забележителностите. Както можете да си представите, имаше добри и лоши моменти, отменянето на концерта в Минск беше едно от големите разочарования, както и няколко концерта, които бяха слабо рекламирани, и дълги преходи в Източна Европа, но като цяло мисля, че всички си прекараха много добре на това турне. Шегувах се с Фернандо от Moonspell, че бихме могли да се оженим, като се има предвид колко много пъти сме свирили заедно през годините. За щастие, той не се съгласи, въпреки че е добре изглеждащ, висок сексапилен средиземноморец и така нататък.

Dead Shape Figure и Turisas бяха страхотен съпорт на това турне (наслаждавах се да гледам всички групи преди нас, спотайвайки се като фантом в сенчестите краища на сцената), последните звучаха като напомпана версия на Slayer или The Haunted и Turisas се спускаха като същински викингски отряд. А Moonspell, които изпълняваха best of сетлист, свириха по-добре от всеки път, когато съм ги виждал, а аз съм ги виждал вече наистина много пъти!

Също така, през изминалата седмица бяхме снимани за предстоящ документален филм и всъщност беше много приятно, като се има предвид как хубавото време и последвалата безгрижност ни сгряха душите, за да понесем натрапчивата природа на нахален оператор с често задълбочени въпроси. Въпреки всичко, това не ни спря няколко пъти да отправим нецензурни жестове към него, когато ни снимаше как ставаме от леглото или излизаме от банята.

Нашият екип, The Crewdle of Filth, както обикновено бяха за пример през цялото време и със свито сърце научихме, че G (истинско име Жан-Франсоа Лабрек), нашият техник по барабаните през последните 5 години, ще се оттегли след турнето в Австралия, поради семейни задължения и сигурно нужда от почивка.

Що се отнася до наскоро предприетото турне в Мексико/САЩ/Канада, то отново бе много успешно с редица силно запомнящи се концерти и някои много интересни моменти. Както можете да си представите, първата част от турнето беше потопена в огромен снеговалеж (особено в Уисконсин и Канада, но пък в Мексико беше душно), докато турнето беше разделено на две от отмяната на фестивал във Финландия, което значеше, че за щастие ще мога да летя до дома за десетия рожден ден на Луна, докато останалите от групата прекараха петте си дни почивка в по-топлото очарование на Сан Франциско.

По повод на някои погрешни твърдения, че ние сме отменили концерта за лична изгода, мога да ви кажа, че и този концерт, и този в Германия преди няколко седмици, бяха отменени от промоутъра, след като договорите и гаранциите не бяха спазени. Умирахме от желание на свирим и на двата концерта и за фестивала Томахоук групата и екипът бяха репетирали и си бяха приготвили багажа и чакаха да летят от обиталищата си.

Същото се отнася и за концерта в Беларус миналия понеделник. За съжаление митничарите ни задържаха толкова дълго, че трябваше да се откажем от концерта, защото дори нямаше да успеем да пристигнем в залата преди 11 часа през нощта! Невъзможна ситуация във всяко отношение и смирено и покорно се извиняваме на всички фенове, които пострадаха от отмяната на този концерт. Много време беше отделено на организирането на документацията и визите за посещението ни в страната ви и за всички групи беше изключително разочароващо да бъдем жертва на крещящите и често презрени приумици на имиграцията.

Както и да е, да се върнем към турнето в САЩ.

Беше прекрасно! Групите, който освен нас включваха Satyricon и Septic Flesh, се допълваха една друга много добре и като изключим един съкратен сет в Хюстън поради заболяване, останалите концерти бяха триумф на чудатия метъл. Любимите ми концерти са тези в Аризона, Тексас, Норфолк, Торонто и Ню Йорк (въпреки че отстъпих пред обичайния за края на всяко турне бронхит и трябваше да бъда прегледан от специалист, който дренира тъпанчето ми като го разряза!). Дори успях на няколко пъте да покарам сноуборд в Канада с шотландския Стив (нашият dungeon Master) и Даниел Пейн (нашият звуков инженер, но също известен и като доктор Пейн), което беше много лечебно по време на такова дълго турне (очевидно нямаше да бъде такова, ако си бях счупил проклетия врат, което изглеждаше съвсем възможно в един момент, когато осветлението на планината по недоглеждане беше спряно).

След турнето в САЩ имахме няколко седмици почивка, но, разбира се, тя бе често прекъсвана от множество приготовления за следващите турнета, интервюта, празници, плащане на сметки, репетиции и дори впускане в странен период на композиране. Трябваше да се появя в студиото на Анди Снийп в Дербишир, за да едитна отново The Death of Love за бъдещ видеоклип (клипът е вече завършен и изглежда много кинематографски) и използвах възможността заедно с инженера Дъг Кук да довърша една песен от сесиите от Godspeed, работното заглавие, на което остава Beast of Extermination, но също успях и да се отдам на едно от любимите ми занимания с жена ми и дъщеря ми... увеселителни паркове с неразумно опасни влакчета, въпреки че смея да кажа, че една нощ в нашия европейски тур-автобус, блъскащ се из румънската провинция, може да изкара ангелите на повечето хора!

Godspeed On The Devilís Thunder
Dani Filth