Блог на Дани Филт от 4 август 2009
Превод Никола Батори

Поздрави от обсипаните с перли и изпражнения улици на Рая!

Да започнем с най-важното.

Дългите месеци на лятото най-сетне настъпиха и тук в провинциалните затънтени кътчета на Англия донесоха със себе си изненадващо горещо време, разбира се, с изключение на случаите, когато реша да си измия колата и тогава, о чудо, се събират дъждовни облаци точно както наскоро се случи минути преди групата да свири на фестивала Sonisphere в Швеция. И точно, както в Австралия. И, и, и. Повече за това по-късно.

Е, The Gospel of Filth е завършена и наистина много специалното издание е достъпно за предварителна поръчка през сайта. Просто натиснете линка към книгата от нашия сайт или от MySpace профила ни.

Зная, че имаше коментари относно цената й, но от самото начало нашето намерение винаги е било да създадем нещо близко до истински средновековен том, но без очевидните социални недостатъци като подвързия от човешка кожа! Знаейки колко специална трябва да бъде книгата, със зъби и нокти се борих да бъде красиво подвързана и да включва нещо допълнително, и като за голямо дебело първо издание на книга е сравнително евтина. Притежавам доста добре изработени книги от този сорт и освен, че изглеждат прекрасно на лавицата, фактът, че са от ограничени тиражи означава, че стойността им от година на година се покачва. Добавете към това факта, че книгата е пълна с цяла година изследване на най-недостъпните предели на мрачното в окултното/декадентството/историята и е преплетено с основата на групата Cradle of Filth, и ще получите нещо наистина специално, с което да се глезите и да цените. Сигурен съм, че през следващите години ще има фенове, които страшно много ще завиждат на онези, които са успели да си осигурят копие от строго ограниченото първо издание и щом копия на първите ни три демо записа могат да се продават на безбожно високи цени в ebay, тогава само си представете колко ще струва оригинална Gospel, ако решите да се разделите с нея.

Ако пък не успеете да се сдобиете със специалното издание, точно също толкова голямото издание с меки корици излиза през януари и ще бъде по-евтино.

На медийният фронт видеоклипът към The Death Of Love вече е завършен и надявам се скоро да бъде на нашия сайт, за да можете да го погълнете. Действието в клипа следва текста на песента, включвайки непокорна Жана Д’Арк и мрачен Жил дьо Ре смесени с емоционално наситено изпълнение на групата в тъмница. Това е наистина много злокобно и някои хора вече го сравниха с Her Ghost In The Fog заради зловещата кинематография.

Колкото до концертите, през последния месец и нещо свирихме на няколко фестивала из Европа. Първо беше уикенда в края на юни, когато групата пътува чак до северна Испания, за да свирим на фестивала Kobetasonik в Билбао, и колко странно – отново валеше. Там се срещнахме с групи като Gojira, Crucified Barbara, Hot Leg (Джъстин Хокинс е наистина свестен тип), Machine Head, Devil Driver, Cathedral и Marilyn Manson, като преди това бяхме ескортирани от полиция до концерта, защото се загубихме, но нямаше жертви в групата, с изключение на напълно пиян Чарлз и безплатен бар, който беше нападнат от нашия нечестив тромав антураж.

На следващия ден пътувахме за да свирим на Hellfest в южна Франция, макар и за кратко, защото пристигнахме няколко часа преди да свирим и си тръгнахме малко след това, което ни остави съвсем малко време да се видим с нашите приятели (и демони) от Gorgoroth, Orange Goblin, Immolation и The Misfits. Достатъчно е да кажа, че концертът беше страхотен, публиката на главната сцена беше много доволна, докато ние се изприщихме (слънцето печеше с пълна сила) по време на солиден петдесет минутен сет.

Благодарности на всички, които ни следваха от Англия, особено лудите фенове от Колчестър, с които се срещнахме на ферибота на отиване.

Наистина мисля, че Hellfest е един от по-добрите фестивали в Европа, тъй като вниманието към детайлите е изключително и масивното разнообразие от групи покрива всички видове метъл, хардкор и пънк, от стари групи като Amebix, Motley Crue, Anthrax и Cro-Mags до по-нови продавачи на шум като Amon Amarth, Mastodon, God Seed, Enslaved и Hatebreed, тази година списъкът с групи е просто огромен. Следващият подобен на този фестивал, на който ще свирим, е английския Bloodstock на 15-ти август и го очакваме с нетърпение, поради огромното разнообразие и качеството на групите, които ще бъдат там. Надявам се, че фестивалът ще се разрасне и ще си съперничи с Download, който, според мен, от известно време бързо запада и групи като Pendulum, Green Day, Lost Prophets и други „инди” групи бавно изместват по-традиционния метъл.

На следващо място в лятната ни фестивална програма беше да сме съпорт на Metallica в Швеция, което както можете да си представите си беше чест, да имаме възможността да свирим на главната сцена преди тях, The Cult и Machine Head. Това със сигурност не е най-големият фестивал на света, но намирайки се в покритата с борове шведска провинция със сигурност е най-красивият. Всъщност, понеже се намира на шест часа път от най-близкото летище, всички замесени трябваше дълго да пътуват, въпреки че за основния антураж (екипът, Мартин и Ашли долетяха поотделно всеки от родината си) стана малко по-дълго, когато гумата ни се спука докато летяхме по магистралата, което ни изхвърли на твърдия каменен банкет. Имахме късмет, това беше същият мотър-хорър сценарий в Швеция, при който Metallica пострадаха преди години. Но излишно е да се казва, че час по-късно, след като влекач дойде да смени гумата, отново продължихме пътя си и стигнахме до няколко хижи насред гора.

Както и да е, концертът беше кратък заради гореспоменатото разваляне на времето точно преди да свирим, сцената първо трябваше да бъде подсушена. Но когато пет минути, след като бяхме започнали да свирим дъждът отслабна, това дойде като освежаващо съживяване и последва кратък, но убийствен сет. После прекарахме времето си зад сцената, където се срещнахме с Lamb of God, Mastodon и Entombed и от малко хълмче отстрани на сцената гледахме как протича остатъкът от шоуто. Кетърингът беше страхотен, хората – приятелски настроени, а бирата – изобилна. Дори се срещнах с Кърк Хамет и си поговорихме малко. Беше страхотно прекарване, въпреки изтощителното пътуване.

Преминавайки към следващите планове на групата, започваме да нахвърляме идеи за нов албум. Въпреки че към момента всичко е още в зародиш, цялата група участва в композирането и целта ни през ноември да влезем в студио не е толкова непостижима, колкото изглежда на пръв поглед.

Последно, но не и по важност, големи благодарности на всички фенове, които ми пожелаха честит рожден ден по интернет през уикенда на 25-ти. Наистина го оценявам и ще се радвате да научите, че си прекарах страхотно навън, карах картинг с приятели и бях домакин на няколко барбекюта, отдавайки се изцяло на добра лятна компания, пиянство и боулинг.

Последно, но не и по важност, някои филмови препоръки за всички вас, среднощни хищници...

“Martyrs” е може би един от най-страшните и провокиращи размишления филми, които някога съм гледал. “Let The Right One In” е промяна на вампирския жанр с някои изненадващо различни резултати. „Antichrist” е чисто неподправено зло с някои много сърцераздирателни изпълнения и още по-обезпокоителни сцени. “The Burrowers” е изключително добър филм, действието се развива в апогея на Дивия Запад. “Dog House” е английски независим филм на режисьора Джейк Уест, в който участва звездата от Cradle of Fear Емили Буут и накрая – “Meatball Machine” е безплатен директен и шокиращ филм от Азия, изпълнен с бой и изобилие от кръв. Препоръчвам го!

Както и да е, трябва да бягам (дъщеря ми ново коте, наречено Bones, което искам да омотая във въже), пазете се и продължавайте да гледате тези смрачаващи се небеса.

Очаквайте скоро подробности за няколко чата с уебкамера с групата...

Dani Filth
Aka Count Backwerdz