Блог на Дани Филт от 17 октомври 2009
Превод Никола Батори

Поздрави на всички вас, търговци на заплаха и слаби злодейки, тук отново е Дани със закъснял ъпдейт относно всичко фантастично и развратно.

Пиша това почти в края на септември, когато небесата са огнени и над източното крайбрежие на Англия като феникс стои прекрасно циганско лято, а през последните седмици бях изключително зает с баналностите да бъде у дома и в същото време да работя в група. По този начин творческата сила процъфтя под тази прелестна благодат и първите идеи за нов албум на Cradle започнаха да се промъкват и да пълзят в далечните сенки на нашите въображения. Като се има предвид, че имаме готови само основните структури на няколко песни, есенните вибрации вече се разпростират като мъгла и мелодиите действително звучат много злобно. Звучат доста като албума “Godspeed…” на по-висока предавка.

Пол се премести в луксозен апартамент до доковете в Ипсуич, апокалиптичната визия на почервеняло слънце, разделено от тънките силуети на поклащащи се мачти на яхти, е изключително вдъхновяваща и закалява композирането му с необуздано увлечение. В същото време Мартин, който е в Чехия, работи усилено по барабаните, предоставяйки на Пол гръбнака за неговите първоначални структури, които после биват разкрасени с китари и пиано. За щастие Дейв живее на една крачка от новото убежище на Пол, така че участва в основния скелет на всяка песен, която после се изпраща на Ашли (която точно тази седмица се премести от Финикс в Лос Анджелис...) и става напълно симфонична. Така че нещата се движат добре към нашия нов, все още неозаглавен, албум с възможна начална дата на записите в студио в началото на януари, която да бъде записана във всички готически дневници. Дайте го насам!

Предполагам, че всички са успели да чуят за глупавите случки на тазгодишния Bloodstock с хвърлените предмети и отмененото изпълнение, така че това ще бъде последното нещо, което ще кажа по този въпрос. Точка. Просто е срамота, че някакъв идиот съсипа събитието за толкова много хора, колкото и да е егоистично и за мен също, тъй като това беше последният летен фестивал за нас тази година, беше на родна земя и присъстваха приятели и семействата ни. Освен това времето беше просто идеално и сред хората имаше истински добро настроение, докато слънцето се прокрадваше към нашето изпълнение. Освен факта, че Пол, който изпитваше силна болка, трябваше да бъде бързо закаран в болница за преглед, две деца, едното в инвалидна количка, почти бяха уцелени от тези смъртоносни предмети. И кой, по дяволите, изобщо продава такива неща на фестивал? Нямам думи колко е глупаво.

Следващите концерти за изнасяне в готическия дневник всъщност бяха последните концерти за групата за тази година и бяха в Русия. И поради факта, че Чарлз беше зает за тези два концерта, проведени в Москва и Санкт Петербург, Джеймс беше под ръка за това, което се оказаха най-зрелите и добре изпълнени концерти за годината. Зрели, защото всичко вървеше точно като по часовник, отчасти благодарение на това, че имахме английски промоутър и (Snoop Doggy Dogg беше предекорирал залите точно преди нас) също защото хотелите бяха крайно изискани, особено този в Москва, който имаше баня с две врати към нея, закуска за 50 долара (аз, Дейв и Стив изядохме колкото три за тези пари и пак си излязохме с три тона сладки и био-кисело мляко в джобовете – поне Дейв каза, че петната са от това!) и закръглен нощен бар на покрива, който имаше изглед към почти цяла Москва (беше сферичен и причиняваше леко виене на свят) и изискваше позволение от мафията, за да влезеш, въпреки че някак си успях да се вмъкна по пантофи.

Друга кратка новина (очевидно е, че от септември вече стана средата на октомври!) е, че Дейв го очаква нова изработена по поръчка бас китара на ESP (с картина на Сам Шийрън), която, ако изглежда и наполовина толкова добре, колкото шаблона на екрана на лаптопа му, ще бъде прекрасна и изрисувана с някои от най-добрите Ктхулху картини от тази страна на потопения Рлиех. Също така, дългоочакваната “Gospel of Filth”, подготвяна 5 години, най-после е готова и може да бъде купена през сайта с наложена крайна дата в полунощ на Хелоуийн, преди която да се докопате до този изключителен еквивалент на средновековните томове. Но внимавайте! Не само крайният срок ще бъде стриктно спазен, но ограниченото количество вече е наполовина продадено, така че времето наистина изтича! Веднъж, след като колекционерското издание изчезне, ще изчезне завинаги във водовъртежа на мъглите на времето.

Следващият блог трябва да хвърли някои големи изненади и наистина ми се искаше в момента на публикуването на този блог да мога да ви ги съобщя, но за съжаление, скъпи мои, за момента трябва да обуздая раздвоения си език. Въпреки това, следващият и-мейл трябва да бъде доста спорен, ако не и пълен със същността и игрите на думи, за които вие, кръвосмучещи особняци, жадувате.

All the very brest,
Ваш добър демон,
Count Filth.