Блог на Дани Филт от 3 октомври 2010
Превод Никола Батори

Скъпи, скъпи Filth-ites,

Изглежда есента наистина настъпи, съдейки по проливния дъжд и мокрите листа, танцуващи по поляната пред имението. Все пак, това означава и че албумът и най-радостният от всички празници – Хелоуин – са на една крачка, само на някакъв си месец.

През последните седмици в лагера на Cradle бяхме особено заети, първо с работа по завършването на всички формати на албума що се касае до художественото оформление, и второ – със свързаните с това прес пътувания и множество интервюта по телефона, които винаги носи издаването на нов албум. Беше абсолютно необуздано, но и забавно и много сюрреалистично.

В Германия беше страхотно, тъй като всички интервюта през първия ден бяха проведени в панорамния бар на хотела, даващ ни 180 градусова гледка на Берлин през топлия септемврийски следобед и непрестанен поток от изстудено Шардоне и тъмна немска бира. После вечерта се настанихме в кичозно заведение за хранене в стил „Семейство Адамс”, наречено 'White Trash' (тайнствено…) с тълпа журналисти, включително и почти легендарния Томас Клаусен, наливахме се с коктейли и се отдадохме на спомени за метъла от 80-те години, докато поглъщахме бургери и лучени пръстени, големи колкото човешка глава. На следващия ден интервютата бяха проведени малко по-надолу по улицата в бар Last Cathedral, с неговата фалшива средновековна атмосфера и интериор на тъмница. По случайност това ще бъде мястото, което групата ще посети на 29-ти октомври, когато ще присъстваме на официално промоционално парти за нашия нов албум, след което ще се включим на живо по германското MTV по повод на най-новото ни видео, Forgive Me Father (I Have Sinned).

Следващата седмица Пол и аз бяхме във Финландия, Франция и Белгия, а дългоочакваното пътуване до Милано беше отменено заради проклетата стачка на френския въздушен транспорт… Все пак един свободен ден в Брюксел компенсира загубата на по-високите температури, прекарахме времето със спагети и сладолед тути фрути, бавно се напивахме пред много лъскав хотел, гледайки папараците, после ни заведоха на страхотна вечеря с тайландска кухня, а вечерта завършихме гледайки 'The Runaways” на кино на английски.

Все пак, остават Щатите след няколко седмици с включено мини launch-парти, както и купища радио интервюта и фото сесии междувременно от къщи и от нечистата тъмнина на Лондон. Което ми напомня, за всички онези, които мислиха, че имам брокат на лицето по време на записите на последното ни видео – помислете отново, всъщност беше едрозърнест пясък! Малко по-мачовско, мисля – лице, пълно с пясък и мръсотия!

Лимитираното фенско издание на албума изглежда поразително, преди няколко дена приключих работата по книжката от 64 страници заедно с графичния дизайнер на Peaceville Мат Викерстаф и е невероятна! Освен огромния артуърк с високо качество и снимките, с които е пълна, написах и разказ към албума, който да върви с текстовете, а има и множество готини бонуси в изданието, проверете на сайта за пълните подробности.

И последно, благодаря на всички, които гласуваха за мен на уебсайта Suffolk Icons (Suffolk Icons), знам, че е малко смешно и че никой всъщност не може да се мери с величието на патици или на изоставен викториански басейн, но това наистина отваря очите на много хора, които живеят в моето графство и никога не са чували за Cradle Of Filth или пък за обитаващ крипта death-rock (lol!) или за абсолютните глупости, изписани за мен по уеб сайта. И за всички вас в огромния космос, които все още не са гласували за мен, обещавам, че ако стана кмет на Ипсуич, Англия, ще го превърна в Hallowe'en Town и всички сте добре дошли да го видите! Така че – гласувайте!

И така, благородни мои, предполагам, че това е всичко, което имам засега. В сряда потърсете нов откъс от предстоящия албум. На хоризонта се задава и нов, напълно функциониращ уебсайт, както и всички интервюта, които трябва да се появят след неустрашимите ни пътешествия в чужбина.

А, а после и албума.
Darkly, Darkly, Venus Aversa…
Dani Filth.